Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie op SBO de Watertuin

De kinderfysiotherapeut kan een rol spelen bij het aanpakken van klachten/problemen in de grove of fijne motoriek en bij andere lichamelijke klachten zoals problemen met conditie en ademhaling, sensorische integratie problemen, houdingsproblemen, schrijfproblemen, moeite met planning en coördinatie en spanningsgerelateerde klachten zoals bewegingsangst en (hoofd)pijnklachten.

De kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de zorgverzekering van de ouders. Een kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen per kalenderjaar uit de basisverzekering.  Voor behandeling van een kind op school is wel altijd een verwijzing van de huisarts of de specialist nodig.

Als u denkt dat uw kind baat zou kunnen hebben bij begeleiding door de kinderfysiotherapeut op school of heeft u vragen hierover bent u altijd welkom bij één van de kinderfysiotherapeuten. 

Fysiotherapie valt niet onder de eindverantwoording van school. 

Verandering kinderfysiotherapeuten

Per 1 september 2019 is het team kinderfysiotherapeuten op de Watertuin veranderd.
Kayleigh Mac Donald is gestopt als kinderfysiotherapeut op de Watertuin. Zij werkt vanaf nu alleen nog op Gezondheidscentrum Vizier en op SBO de Bombardon.

Vanaf begin van dit schooljaar wordt de kinderfysiotherapie op de Watertuin gegeven door Esther de Groot en Sulima Janse-Tukker.

Hieronder een (hernieuwde) kennismaking met ons allebei.

Esther de Groot

Ik ben Esther de Groot, kinderfysiotherapeute bij Zorggroep Almere sinds 1999. Sinds die tijd werk ik ook op de Watertuin (voorheen de Kim en de Haven). Ik woon in Almere samen met mijn drie zoons van nu 23, 22 en 18 jaar oud. Op de maandag en de donderdag ben ik op De Watertuin aanwezig. Op de dinsdag en de vrijdag werk ik op gezondheidscentrum Prisma in Almere-Buiten en van daaruit ga ik ook naar kinderen aan huis of op hun school.

Ik ben via de mail bereikbaar via wte.degroot@watertuin.asg.nl  of op edegroot@zorggroep-almere.nl.

Mijn werktelefoonnummer is 06-51274564

Sulima Janse-Tukker

Mijn Naam is Sulima Janse-Tukker. Ik ben sinds 5 jaar werkzaam als algemeen fysiotherapeute en ben nu 2e jaars- student voor de master kinderfysiotherapie. Samen met mijn man en mijn dochtertje woon ik in Almere.
Ik ben elke donderdag aanwezig op De Watertuin. Daarnaast ben ik ook werkzaam in gezondheidscentrum Het Noorderdok en gezondheidscentrum De Waterwijk.

Ik ben te bereiken via de mail : stukker@zorggroep-almere.nl