Schoolarts

Schoolarts

De schoolarts voert de reguliere gezondheidsonderzoeken op S(B)O uit en rapporteert de uitslag met toestemming van ouders nar de school. Ook kan de arts medische gegevens opvragen en contact leggen met externe instanties op het gebied van zorg. Dit allemaal na toestemming van ouders.
De schoolarts heeft een adviserende rol rondom de leerlingenzorg en maakt deel uit van de Commissie van Begeleiding (CVB).

Even voorstellen: de schooldokter!

Ik ben Monique Kalis en ik ben de schooldokter van de Watertuin. Sommige kinderen kennen mij al.

Alle kinderen moeten soms naar de schooldokter. De kinderen van de Watertuin gaan naar de schooldokter als ze ongeveer 6 jaar oud zijn en ongeveer 8 jaar oud zijn.   Alle kinderen die in de eindgroep zitten, krijgen ook een onderzoek. Dan ben je bijna 12 jaar oud.

De schooldokter meet hoe groot je bent en kijkt hoeveel je weegt.  Je moet ook een ogentest doen, met de ‘piraten-bril’.  En een orentest. Met de koptelefoon kan je dan piepjes luisteren. 

De kinderen van 6 jaar mogen ook nog tekenen en gymmen bij de schooldokter. Als je ouder bent hoeft dat niet meer.

Soms praat de schooldokter met jou en je moeder of vader over bijzondere dingen. Bijvoorbeeld of je goed kan eten, of slapen en of het thuis goed gaat. Eigenlijk kan je met de schooldokter over alles praten. Samen proberen we dan een oplossing te vinden.

Als je naar de schooldokter moet, dan krijg je een brief thuis. En dan ga je met je moeder of vader naar de schooldokter. De schooldokter zit niet op school. Die zit bij de GGD. Dit is het adres:
GGD Flevoland
Afdeling jeugdgezondheidszorg
Boomgaardweg 4
1326 AC ALMERE
088-0029920
www.ggdflevoland.nl

Naar de schooldokter gaan is best leuk. We hebben een leuke Lego tafel in de wachtkamer en daar kom ik je dan halen. Dus als je een oproep krijgt, kom dan maar langs en laat maar zien hoe groot je geworden bent!

Monique kalis, schooldokter GGD